Buys - De enige echte
lijn

Vraag en antwoord

Allergiën

Welke allergene stoffen zitten er in Buys Zoenen?

In Buys Zoenen zitten de volgende stoffen die voorkomen op de ALBA-lijst: tarwe (gluten), ei, soja, cacao. Allergenen waar mogelijk sporen van aanwezig zijn: lactose, koemelkeiwit, noten, rogge.

Ingrediënten

Wat zijn de ingrediƫnten van een Zoen?

Glucose-fructosestroop, suiker kippeneiwit, plantaardige oliƫn en vetten (gehard), magere cacaopoeder tarwebloem, stabilisatoren: E420, E422; tarwezetmeel, emulgatoren: E492, E322; glansmiddel: E553b, vanilline kleurstoffen: E124, E104, E131, E110 E is een door de E.G. goedgekeurde hulpstof.

Is er bij de bereiding van Buys Zoenen gebruik gemaakt van genetische gemodificeerde grond-stoffen?

Nee, er is geen gebruik gemaakt van genetische gemodificeerde grondstoffen. Als dit wel het geval zou zijn, moet dit sinds april 2004 vermeld worden op de verpakking.

Versheid

De Zoenen zijn een beetje wit uitgeslagen. Kan ik ze nu nog eten?

Ja, je zult niet ziek worden van deze Zoenen. De oorzaak voor het wit uitslaan van de Zoenen is vaak het bewaren bij wisselende temperaturen. Zorg er daarom voor dat Zoenen koel bewaard worden (maar niet in de koelkast) en dat ze beschermd worden tegen licht. Laat ze niet te lang in een (warme) auto liggen.

Kunnen Zoenen bederven?

Ja, er kan bij Zoenen bederf optreden. Doordat er zeer weinig beschikbaar vocht voor micro-organismen is, is de kans wel klein. Door de Zoenen in een vochtige omgeving te bewaren kan dit toch gebeuren. Bovendien is er kans op vetbederf. Dit treedt op onder invloed van licht en hogere temperatuur. Bewaar de Zoenen daarom zoals aangegeven staat op de verpakking.

De Zoenen smaken naar zeep. Hoe kan dat?

Zoenen zijn zeer amorf. Dat wil zeggen dat ze snel de geur van de omgeving aannemen. Bewaar Zoenen daarom nooit in de buurt van sterk reukende stoffen (zeeppoeder, knoflook, uien, enz.).

lijn