Buys - De enige echte
lijn

Historie

“Banket en biscuit” stond er op de gevel van de fabriek, die de heer B.P. Buijs in 1890 in Oudenbosch oprichtte. In deze banketfabriek werden bijna 30 verschillende koekjes gebakken. In 1920 werd in ’t Oudenbosche fabriekje de “geboorte” van de “negerzoen” bekend gemaakt: een met op schuim lijkende hoeveelheid eiwit gevuld wafelbakje, dat een chocolade jurkje aan heeft.

Achter het handwerk werd in 1957 een punt gezet. Er kwamen nu maar liefst 10.500 “negerzoenen” per uur van de productielijn af. Hierdoor konden kinderen uit het hele land van “negerzoenen” gaan genieten en niet alleen kinderen uit Zuid-Nederland.

In 1997 is Buys verkocht aan Van der Breggen uit Tilburg. De productie van Buys is in maart 2003 van Oudenbosch naar Tilburg verplaatst. Tegenwoordig produceert Buys 25.900 Zoenen per uur.

De nieuwe Zoenen van Buys

Buys Zoenen zijn de opvolgers van de alom bekende Buys “neger-zoenen”, die al 87 jaar lang populair zijn bij jong en oud.

Waarom heten Buys “negerzoenen” sinds 2006 Buys Zoenen? De nieuwe naam Buys Zoenen past goed bij andere Buys producten. Denk hierbij aan (seizoens) varianten als Buys Kokos Zoenen, Buys Cappuccino Zoenen en Buys WK Zoenen. Daarnaast wil Buys er voor iedereen zijn.

lijn